Αγία Σοφία - Δαμάσι - Δέντρα - Πλατανούλια (27-6-2019)

Την Πέμπτη 27/6/2019 περιόδευσα στα χωριά του Τυρνάβου Αγία Σοφία, Δαμάσι, Δέντρα, Πλατανούλια και συναντήθηκα με πολίτες, αγρότες και επαγγελματίες. Στις συναντήσεις αυτές έγινε μία προσπάθεια να κωδικοποιηθούν  προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων. 

Τόνισα σε όλους ότι ήρθε η ώρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροδιατροφικού τομέα με νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, καθώς το παλιό απαξιώθηκε. Ο στόχος είναι η Ελλάδα να εξάγει προϊόντα ποιότητας στις διεθνείς αγορές. Ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στις απαιτήσεις των καιρών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει άμεσα να αλλαχθεί  και επικαιροποιήθει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο ώστε να αποζημιώνονται οι αγρότες για καταστροφές με βάση το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο.

Επιπλέον, χρειάζονται συνέργειες για να πολλαπλασιαστούν οι καλές πρακτικές. Μάλιστα, σημείωσα, ότι τέτοιες καλές πρακτικές υπάρχουν πολλές και στη περιοχή του Τυρνάβου. Υπογράμμισα την ανάγκη να ιεραρχηθούν οι στόχοι και να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, τονίζοντας ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αλλαγή κατεύθυνσης απαιτεί τις συνέργειες όλων μας.

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ & ΒΟΥΛΓΑΡΚΤΟΝΟΥ 7, ΛΑΡΙΣΑ

Τηλ: 2414005460 - Κιν: 6908302574 - 6982349047